Prăjitură cu smochine și mascarpone

prajitura cu smochine si mascarpone jpg

Ingrediente

Pentru blat

250 g biscuiți digestivi

150 g unt topit

Pentru umplutură

200 ml frișcă lichidă rece

250 g mascarpone

4 linguri miere

1 pliculeț zahăr vanilat

4-5 smochine tăiate

100 g miez de nuci zdrobit

Mod de preparare

Macini biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi îi amesteci cu untul. Omogenizezi compoziția și o așezi într-o tavă de tartă. Nivelezi blatul pe fundul tăvii și pe marginile ei și o dai la frigider.

Amesteci mascarpone cu trei linguri de miere și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone. Omogenizezi.

Răstorni umplutura în coaja de tartă, o nivelezi și o dai la frigider cel puțin 3 ore înainte de a o servi.

Servești tarta cu felii de smochine, stropită cu miere și cu miez de nuci.