Profiterol cu piersici

Profiterolul este unul dintre cele mai rafinate deserturi franţuzeşti, aşadar ai cel mai bun motiv ca să-l prepari și cu piersici.
Ingrediente
Pentru aluat:
150 g făină
80 g unt
4 ouă
250 ml apă
sare
Pentru umplutură:
2 gălbenușuri
50 g zahăr
50 g unt
250 ml lapte
15 g amidon
extract de vanilie
100 g frișcă bătută
2 piersici descojite, tăiate felii
Mod de preparare
Pui untul tăiat cubulețe într-o cratiță cu apă și puțină sare, lași să clocotească și adaugi făina în ploaie, amestecând continuu. Lași să fiarbă 2 minute, apoi o dai la răcit. După ce s-a răcit, adaugi ouăle și amesteci până obții un aluat omogen și puțin cleios.
Răstorni aluatul într-un poș și formezi gogoșelele pe care le așezi pe o tavă tapetată. Introduci tava în cuptor și lași să se coacă 25 de minute, apoi le lași la răcit.
Amesteci bine gălbenușurile cu zahărul, adaugi amidonul și extractul de vanilie. Separat, așezi pe foc laptele cu untul până când ajunge în punctul de fierbere, apoi îl torni peste amestecul de ouă și omogenizezi. Lași la foc mic, amestecând continuu până cînd se îngroașă. Lași la răcit, apoi încorporezi frișca.
Tai gogoșelele în două, le umpli cu cremă și pui felii de piersici deasupra. Decorezi cu zahăr pudră.