Ruladă cu dulceață și nuci

rulada c gem si nuci jpg

Un desert pe care îl poți face cu ce ai prin cămară.

Ingrediente

Pentru aluat:

320 g făină

1 ou

50 g unt

3 linguri ulei

3 linguri smântână

50 g zahăr

1 praf sare

½ linguriță bicarbonat

1 gălbenuș

Pentru umplutură:

500 g dulceață

200 g nuci

2 albușuri

Mod de preparare

Cerni făina și o amesteci cu zahărul și sarea. Adaugi oul, uleiul și omogenizezi. Amesteci bicarbonatul cu smântâna, apoi le torni în făină. Topești untul pe baie de aburi, lași să se răcească puțin, apoi îl torni peste făină. Aluatul obținut îl dai la frigider 30 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Mărunțești nucile, le amesteci cu albușurile bătute spumă și cu zahărul.

Împarți aluatul în două și întinzi cu sucitorul fiecare bucată în parte. Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt, ungi fiecare bucată de aluat cu amestecul de nuci cu dulceață și rulezi bine. Ungi fiecare ruladă cu gălbenuș și dai tava la cuptor 30-40 de minute, până se rumenesc.