Ruladă cu smochine și nuci

Te invităm să savurezi acest desert alături de cei dragi.
Ingrediente
200 g zahăr
3 linguri făină
8 ouă
25 g unt
150 g gem de smochine
50 g miez de nucă măcinat
2 lingurițe zahăr vanilat
1 sticluță esență rom
zahăr pudră, pentru decor
sare
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri și bați bine gălbenușurile, adaugi zahărul și zahărul vanilat și continui să bați până își dublează volumul.
Amesteci făina cu untul topit și puțină esență de rom și combini cu crema de gălbenușuri.
Bați bine albușurile cu puțină sare până ce devin spumă și le combini cu mixul de făină și gălbenușuri. Continui să amesteci pentru a omogeniza bine. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu unt și peste care ai cernut puțină făină, dai la cuptor 15 minute și scoți pe un prosop umed. După ce s-a răcit puțin, îndepărtezi hârtia, rulezi și dai deoparte.
Amesteci în bain-marie gemul de smochine cu nuca pisată și esența de rom rămasă până ce se combină aromele , dai deoparte și lași puțin să se răcească, desfaci rulada, torni compoziția de gem cu nucă uniform, rulezi din nou și dai la frigider. Înainte de servire, o decorezi cu zahăr pudră.