Ruladă de ciocolată cu cireșe
Iată o reţetă delicioasă de rulada de ciocolată cu cireșe pe care ţi-o recomandăm.
Ingrediente
Pentru aluat
120 g făină
150 g zahăr
2 linguri cacao cernută
6 ouă
1 praf de sare
Pentru umplutură
400 g cireșe spălate, fără sâmburi
3 linguri zahăr
300 ml smântână
30% grăsime
100 ml smântână pentru frișcă
ciocolată rasă, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă, cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, bați 10 minute gălbenușurile cu restul de zahăr. Combini albușurile cu gălbenușurile, apoi adaugi, în ploaie, făina cernută, cacaua și sarea. Amesteci ușor cu o spatulă, apoi răstorni aluatul într-o tavă de cuptor, tapetată. Îl coci 20 de minute, apoi scoți blatul, îl pui pe un prosop umed de bucătărie și îl rulezi.
Pentru umplutură, bați frișca și smântâna grasă cu zahărul, până obții o cremă fermă.
Derulezi blatul din prosop, îl ungi cu crema, așezi cireșe (păstrezi din ele și pentru decor), îl rulezi din nou, dar fără prosop, îl așezi pe un platou, presari peste el ciocolata rasă, ornezi cu cireșe și îl dai la frigider cel puțin trei ore, după care poți servi rulada.