Rulouri cu mousse de ciocolată

Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de plăcintă cu pere şi stafide, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.
Dificultate medie/Preparare: 2 h 30'/20 rulouri
Ingrediente:
Pentru aluat
200 g făină
200 g unt
200 g zahăr
9 albuşuri
1 praf de sare
Pentru umplutură
600 ml frişcă lichidă
400 g ciocolată neagră
Pentru decor
500 g ciocolată neagră
figurine din marţipan
Mod de preparare:
Pentru aluat, baţi untul cu zahărul până obţii o cremă fină. Adaugi făina cernută, albuşurile şi sarea şi continui să mixezi până obţii un aluat omogen. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.
Pentru umplutură, pui frişca lichidă pe foc. Când începe să fiarbă, opreşti aragazul şi adaugi ciocolata pe care ai rupt-o în bucăţi mai mici. Amesteci până se topeşte şi pui compoziţia la frigider 2 ore.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină şi decupezi din el dreptunghiuri cu grosimea de 1 mm. Pui formele decupate într-o tavă tapetată şi le coci 15 minute la 180 °C. Le scoţi din cuptor şi le rulezi imediat. Le laşi deoparte să se răcească.
Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Treci rulourile prin ciocolata topită şi le laşi la răcit pe un tocător acoperit cu hârtie de copt, apoi le umpli cu mousse-ul de ciocolată, cu ajutorul unui poş. Opţional, poţi orna cu figurine din marţipan
FOTO: Profimedia