Sarailie cu alune

1365334890 3382sarailie 20cu 20alune jpeg

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 400g miez de nucă, 200g alune prăjite nesărate, 700g zahăr, 1l apă, 1 linguriţă scorţişoară, 1 esenţă de vanilie, 1 pachet margarină, 50g fistic pentru decor

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 80min Dificultate: medie

Dai alunele şi nuca prin maşina de tocat şi le amesteci cu o cană de zahăr şi scorţişoară. Ungi 2-3 foi de plăcintă cu margarină topită, presari o parte din nucă şi alunele măcinate şi rulezi. Pregăteşti astfel 4-5 rulouri, pe care le aşezi într-o tavă unsă cu margarină. Tai rulourile în bucăţi de 5cm cât sunt crude, apoi le introduci la cuptor pentru 20 de minute.

Fierbi un sirop din apă, zahărul rămas şi esenţa de vanilie. Scoţi tava din cuptor, torni jumătate din sirop peste sarailie şi dai din nou prăjitura la cuptor pentru încă 20 de minute. Când este gata, torni siropul rămas şi o decorezi cu fisticul măcinat.