Semifreddo cu zmeură
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru semifreddo cu zmeură.
Ingrediente
200 g zmeură
450 g iaurt gras
4 albușuri
100 g zahăr
fistic mărunțit
Mod de preparare
Într-un castron adânc, mixezi bine albușurile cu zahărul, apoi așezi compoziția pe baie de aburi. Amesteci bine până când se încălzește, 3-4 minute, dai deoparte de pe foc, așezi vasul în apă rece și mixezi până când bezeaua devine fermă.
Separat, mixezi iaurtul, apoi, cu o spatulă, încorporezi bezeaua în el. Îmbraci o tavă cu hârtie de copt, răstorni jumătate din compoziție, așezi zmeură și fistic din loc în loc, păstrezi puțin din fiecare și pentru decor, și răstorni restul de amestec. Îl netezești și dai vasul la congelator peste noapte.
Îl scoți din tavă, îl tai felii și îl servești decorat cu restul de zmeură și presărat cu fistic.