Semifreddo cu zmeură

semifreddo cu zmeură jpg

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru semifreddo cu zmeură.

Ingrediente

200 g zmeură

450 g iaurt gras

4 albușuri

100 g zahăr

fistic mărunțit

Mod de preparare

Într-un castron adânc, mixezi bine albușurile cu zahărul, apoi așezi compoziția pe baie de aburi. Amesteci bine până când se încălzește, 3-4 minute, dai deoparte de pe foc, așezi vasul în apă rece și mixezi până când bezeaua devine fermă.

Separat, mixezi iaurtul, apoi, cu o spatulă, încorporezi bezeaua în el. Îmbraci o tavă cu hârtie de copt, răstorni jumătate din compoziție, așezi zmeură și fistic din loc în loc, păstrezi puțin din fiecare și pentru decor, și răstorni restul de amestec. Îl netezești și dai vasul la congelator peste noapte.

Îl scoți din tavă, îl tai felii și îl servești decorat cu restul de zmeură și presărat cu fistic.