Semiluni aromate

Ingrediente: 600 g făină, 100 g unt, 200 g iaurt, 3 linguri zahăr, 1 linguriţă oţet, 1 esenţă de vanilie, 1 praf de copt, coajă rasă de portocală, 100 g cremă de ciocolată, 100 g nucă măcinată, zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică
Amesteci făina cu untul, iaurtul, praful de copt stins cu oţet, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală, zahărul şi frămânţi un aluat potrivit. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină.
Întinzi foi subţiri şi le tai pătrate cu laturile de 5 cm. Pui pe fiecare pătrat o jumătate de linguriţă de cremă de ciocolată amestecată cu nucă măcinată. Le rulezi de la unul din colţuri, le îndoi sub forma unei semiluni şi le aşezi într-o tavă unsă şi tapetată. Le coci circa 25 de minute. Le tăvăleşti prin zahăr pudră cât sunt fierbinţi.