Sirop din muguri de brad

1365434001 3417sucmuguri jpeg

Ingrediente: 1 kg muguri de brad 3 l apă zahăr

Mod de preparare:Pregătire: 30 min Fierbere: 1h 30 min Dificultate: mică

Alegi muguri de brad de 3-4 cm lungime, îi speli şi îi pui la fiert în apă. Îi fierbi aproximativ o oră, până se înmoaie, apoi dai oala deoparte şi o laşi să se răcească. Strecori siropul printr-un tifon dublu, apoi îl amesteci cu zahărul.

Dacă ai 1 ½ l sirop, pui 1 ½ kg zahăr. Aşezi din nou totul la fiert şi laşi să clocotească până se leagă. Faci proba picurând pe o farfurie rece un strop de sirop. Dacă rămâne bob şi nu se împrăştie, siropul este gata.

Îl torni fierbinte în sticle, pui capacul şi-l laşi să se răcească. Când îl serveşti, îl amesteci cu apă simplă sau minerală.