Ștrudel cu dovleac
Cele mai bune strudele sunt cele cu dovleac şi cele cu mere. Astăzi îţi prezentăm strudelul cu dovleac.
Ingrediente
Pentru umplutură
1 kg dovleac ras
100 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
Pentru aluat
25 g drojdie proaspătă
50 g unt topit
1 linguriță zahăr
350 ml apă caldă
500 g făină
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci drojdia proaspătă cu zahărul și cu puțină apă caldă. Lași deoparte 5-10 minute, apoi o răstorni peste făină și începi să frămânți, torni apa și amesteci, apoi încorporezi, în fir subțire, untul. Frămânți un aluat fin, care nu se mai lipește de mâini. Acoperi vasul și lași la dospit.
Pentru umplutură, așezi pe foc o cratiță cu dovleacul și cu zahărul. Amesteci până când se înmoaie și se evaporă sucul lăsat de dovleac. Dai deoparte și lași la răcorit.
Presari făină pe blatul de lucru, împarți aluatul în două și îl întinzi, în foaie subțire, cu sucitorul. Așezi o foaie într-o tavă tapetată, pui umplutura, nivelezi și rulezi. Procedezi la fel și cu cealaltă foaie. Dai plăcinta la cuptorul încins, aproxi mativ 40 de minute.
O servești decorată cu zahăr pudră.