Ștrudel cu dovleac

strudel c dovleac jpg

Cele mai bune strudele sunt cele cu dovleac şi cele cu mere. Astăzi îţi prezentăm strudelul cu dovleac.

Ingrediente

Pentru umplutură

1 kg dovleac ras

100 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

Pentru aluat

25 g drojdie proaspătă

50 g unt topit

1 linguriță zahăr

350 ml apă caldă

500 g făină

1 praf de sare

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci drojdia proaspătă cu zahărul și cu puțină apă caldă. Lași deoparte 5-10 minute, apoi o răstorni peste făină și începi să frămânți, torni apa și amesteci, apoi încorporezi, în fir subțire, untul. Frămânți un aluat fin, care nu se mai lipește de mâini. Acoperi vasul și lași la dospit.

Pentru umplutură, așezi pe foc o cratiță cu dovleacul și cu zahărul. Amesteci până când se înmoaie și se evaporă sucul lăsat de dovleac. Dai deoparte și lași la răcorit.

Presari făină pe blatul de lucru, împarți aluatul în două și îl întinzi, în foaie subțire, cu sucitorul. Așezi o foaie într-o tavă tapetată, pui umplutura, nivelezi și rulezi. Procedezi la fel și cu cealaltă foaie. Dai plăcinta la cuptorul încins, aproxi mativ 40 de minute.

O servești decorată cu zahăr pudră.