Tartă cu afine
Tarta cu afine este un desert delicios, plin de fructe proaspete, care combină dulceața naturală a afinelor cu o crustă crocantă și fină.
Ingrediente
Pentru crustă
300 g făină
200 g unt gras,
de la frigider
2 gălbenușuri
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g afine,
spălate și uscate
400 g smântână grasă
2 ouă și cele
2 albușuri de la blat
1 lingură zahăr
1 lingură amidon
Mod de preparare
Tai untul bucățele și îl amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile, unul câte unul. Aluatul nisipos, ca de pesmet, îl întinzi într-o tavă de tartă tapetată, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini, și o dai la frigider.
Cât timp stă tava la rece, amesteci toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin afinele.
Scoți tava de la rece, torni amestecul cu smântână, pui afinele și dai tava la cuptorul încălzit, pentru o oră.