Tartă cu afine

Tarta cu afine este un desert delicios, plin de fructe proaspete, care combină dulceața naturală a afinelor cu o crustă crocantă și fină. 

tarta cu afine jpg

Ingrediente

Pentru crustă

300 g făină

200 g unt gras,

de la frigider

2 gălbenușuri

2 linguri zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g afine,

spălate și uscate

400 g smântână grasă

2 ouă și cele

2 albușuri de la blat

1 lingură zahăr

1 lingură amidon

Mod de preparare

Tai untul bucățele și îl amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile, unul câte unul. Aluatul nisipos, ca de pesmet, îl întinzi într-o tavă de tartă tapetată, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini, și o dai la frigider.

Cât timp stă tava la rece, amesteci toate ingredientele pentru umplutură, mai puțin afinele.

Scoți tava de la rece, torni amestecul cu smântână, pui afinele și dai tava la cuptorul încălzit, pentru o oră.