Tartă cu afine

Ingrediente: Pentru blat: 125 g unt, 1 gălbenuş, 3-4 linguri apa, 300 g făină, 1 praf de sare
Pentru cremă: 500 g brânză, 3 linguri zahăr, 3 ouă, 1 plic budincă de vanilie, 100 g smântână, 1 esenţă de vanilie
Pentru decor: 100 g afine congelate
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică
Pui făina într-un bol, faci o adâncitură în mijloc, adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci cu vârful degetelor. Încorporezi gălbenuşul, apa, praful de sare şi amesteci până obţii un aluat omogen pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute.
Amesteci brânza cu zahărul, praful de budincă, smântâna, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi apoi cu albuşurile bătute spumă. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă, îmbrăcând şi pereţii acesteia pe jumătate.
Torni crema de brânză şi introduci forma la cuptor pentru 30 de minute. O decorezi cu afine congelate sau cu alte fructe de pădure.