Tartă cu afine

1365614252 2751tarta 20cu 20afine jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 125 g unt, 1 gălbenuş, 3-4 linguri apa, 300 g făină, 1 praf de sare

Pentru cremă: 500 g brânză, 3 linguri zahăr, 3 ouă, 1 plic budincă de vanilie, 100 g smântână, 1 esenţă de vanilie

Pentru decor: 100 g afine congelate

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică

Pui făina într-un bol, faci o adâncitură în mijloc, adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci cu vârful degetelor. Încorporezi gălbenuşul, apa, praful de sare şi amesteci până obţii un aluat omogen pe care-l dai la frigider pentru 30 de minute.

Amesteci brânza cu zahărul, praful de budincă, smântâna, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi apoi cu albuşurile bătute spumă. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă, îmbrăcând şi pereţii acesteia pe jumătate.

Torni crema de brânză şi introduci forma la cuptor pentru 30 de minute. O decorezi cu afine congelate sau cu alte fructe de pădure.