Tartă cu mure

Ingrediente: Pentru aluat: 250g făină, 50g alune măcinate, 50g zahăr pudră, 125g unt, 1 ou, Pentru umplutură: 5 foi gelatină, 50 ml lapte, 250ml smântână, 250ml frişcă lichidă, 100g zahăr, 300 g mure
: 4
45 min
mică
Mod de preparare
Frămânţi aluatul, opreşti, puţin, iar restul îl întinzi, în foaie şi o aşezi în forma, unsă şi tapetată. Din aluatul, păstrat faci floricele, pe care, le coci.
Pui o foaie de copt, peste aluat şi presari boabe de porumb. Coci în cuptor circa 10-15 minute, apoi, scoţi hârtia şi laşi aluatul până se rumeneşte., Pui gelatina la înmuiat, şi o dizolvi.
Amesteci, frişca cu laptele fierbinte, adaugi gelatina şi baţi bine. Amesteci smântâna cu zahărul, gelatina, frişca şi, murele. Torni compoziţia peste blat şi laşi la rece.
Deasupra pui floricelele din aluat.