Tartă cu smochine
Tarta cu smochine este un desert rafinat, perfect pentru a profita de sezonul smochinelor proaspete.
Ingrediente
Pentru blat
125 g făină
5 linguri apă foarte rece
115 g unt rece
Pentru umplutură
200 g cremă de brânză
3 linguri miere
6 linguri smântână
8 smochine spălate
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu untul tăiat, apoi încorporezi apa. Frămânți bine, aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie și îl ții la frigider.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu mierea, bați smântâna și o încorporezi în brânză. Omogenizezi umplutura.
Dai cu făină pe blatul de lucru, întinzi aluatul și îl așezi în tava ta preferată de tartă, tapetată. Răstorni umplutura, nivelezi și o dai la cuptorul încins 35-40 de minute.
Între timp, tai felii rotunde smochinele și le așezi peste tarta călduță.