Tartă de mălai cu lămâie

tarta de malai jpg

Vă prezentăm rețetă simplă cu ingredientele care sunt la îndemână, iar desertul este absolut minunat.

Ingrediente

Pentru blat:

200 g unt nesărat

200 g zahăr pudră

200 g migdale măcinate

100 g făină de porumb

1½ linguriță praf de copt

3 ouă mari

coaja de la 2 lămâi

Pentru sirop:

sucul de la 2 lămâi

125 g zahăr pudră

Cum faci tartă de mălai cu lămâie

Tapetezi baza unei forme de tort cu hârtie de copt și ungi ușor pereții cu unt. Amesteci untul și zahărul până când devin spumă, adaugi migdalele, făina de mălai și praful de copt și amesteci o parte din compoziția de unt și zahăr, adaugi un ou, apoi alternezi ingredientele uscate și ouăle, omogenizând continuu. La final, pui coaja de lămâie și torni cu lingura aluatul în forma pregătită și bagi la cuptor aproximativ 40 de minute. Când marginile prăjiturii încep să se retragă de pe pereții formei, s-a copt. O scoți din cuptor și o lași la răcit în formă.

Pregătești siropul, fierbând împreună sucul de lămâie și zahărul pudră într-o cratiță. Odată ce zahărul pudră s-a dizolvat în suc și lichidul s-a redus la jumătate, siropul este gata.

Înțepi partea de sus a prăjiturii cu o scobitoare, apoi torni siropul cald peste prăjitură și lași să se răcească înainte de a o scoate din formă.