Tartă de mălai cu lămâie

Vă prezentăm rețetă simplă cu ingredientele care sunt la îndemână, iar desertul este absolut minunat.
Ingrediente
Pentru blat:
200 g unt nesărat
200 g zahăr pudră
200 g migdale măcinate
100 g făină de porumb
1½ linguriță praf de copt
3 ouă mari
coaja de la 2 lămâi
Pentru sirop:
sucul de la 2 lămâi
125 g zahăr pudră
Cum faci tartă de mălai cu lămâie
Tapetezi baza unei forme de tort cu hârtie de copt și ungi ușor pereții cu unt. Amesteci untul și zahărul până când devin spumă, adaugi migdalele, făina de mălai și praful de copt și amesteci o parte din compoziția de unt și zahăr, adaugi un ou, apoi alternezi ingredientele uscate și ouăle, omogenizând continuu. La final, pui coaja de lămâie și torni cu lingura aluatul în forma pregătită și bagi la cuptor aproximativ 40 de minute. Când marginile prăjiturii încep să se retragă de pe pereții formei, s-a copt. O scoți din cuptor și o lași la răcit în formă.
Pregătești siropul, fierbând împreună sucul de lămâie și zahărul pudră într-o cratiță. Odată ce zahărul pudră s-a dizolvat în suc și lichidul s-a redus la jumătate, siropul este gata.
Înțepi partea de sus a prăjiturii cu o scobitoare, apoi torni siropul cald peste prăjitură și lași să se răcească înainte de a o scoate din formă.