Tartă pufoasă cu gutui

Toamna este sezonul gutuilor, motiv pentru care ar trebui să le mănânci şi sub formă de tartă. Îţi propunem o reţetă pufoasă, super delicioasă.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 200 g făină
- 1 gutuie mare
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 1 praf de sare
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 100 g zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albu şurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi esenţa şi gălbenuşurile, unul câte unul. Încorporezi făina cernută, apoi albuşurile, cu mişcări uşoare de jos în sus.
Torni compoziţia întro formă rotundă, tapetată. Cureţi gutuia, o tai felii, nu foarte groase, pe care le stropeşti cu zeama de lămâie şi le aşezi peste compoziţie. Dai tarta la cuptor până când se rumeneşte uşor, apoi o scoţi, o laşi la răcorit şi o pudrezi cu zahăr.