Tiramisu cu căpșuni

tiramisu cu capsuni jpg

Reţeta de tiramisu cu căpşuni se prepară uşor şi este de-a dreptul delicioasă! În locul căpşunilor, dacă preferi, poţi folosi şi alte fructe.

Ingrediente

4 gălbenușuri

1 pachet pișcoturi

250 g mascarpone

3 albușuri

500 g căpșuni

4 linguri zahăr

coaja și zeama de la 1 lămâie

1 cană cafea tare

1 ciocolată amăruie rasă

afine, opțional

Mod de preparare

Speli căpșunele, le tai și le lași la scurs.

Pentru cremă, freci gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase, încorporezi, lingură cu lingură, mascarpone, iar separat mixezi spumă albușurile și le amesteci, de jos în sus, în crema cu mascarpone. Adaugi coaja și zeama de lămâie și amesteci bine.

Treci, rapid, pișcoturile prin cafea, având grijă să nu se înmoaie și așezi un strat într-o tavă, întinzi cremă, presari ciocolată, apoi așezi felii de căpșuni, din nou un strat de pișcoturi, cremă, ciocolată și căpșuni. Procedezi astfel până termini ingredientele. Decorezi cu căpșuni și, dacă vrei, poți adăuga și afine. Dai la rece până în momentul servirii.