Tiramisu de dovleac

Toamna şi iarna cel mai bun tiramisu este cel preparat de dovleac.

tiramisu cu dovleac jpg

Ingrediente

½ pachet pișcoturi

1 cană cafea tare

1 linguriță lichior amaretto

Pentru cremă

350 g dovleac

4 linguri zahăr

25 g unt

125 ml mascarpone

150 ml smântână rece pentru frișcă

100 g nuci coapte și zdrobite grosier

Mod de preparare

Razi dovleacul. Așezi un vas pe foc în care pui dovleacul cu 2 linguri de zahăr. Amesteci până se topește, apoi pui untul. Ții pe foc până se evaporă sucul lăsat și dai deoparte. Lași compoziția la răcit, apoi o blenduiești cu blenderul vertical.

Mixezi smântâna cu restul de zahăr până devine frișcă. Separat, într-un castron, pui 3 linguri de frișcă. Încorporezi în restul de frișcă mascarpone și piureul de dovleac.

Amesteci cafeaua cu lichiorul. Rupi pișcoturile, le treci rapid prin cafea și le așezi în 3 pahare curate. Pui peste ele piure de dovleac, apoi un strat de pișcoturi trecute prin cafea, dovleac, apoi o lingură de frișcă și presari nuci. Procedezi astfel și cu restul ingredientelor. Dai la rece înainte de servire.