Tiramisu de dovleac
Toamna şi iarna cel mai bun tiramisu este cel preparat de dovleac.

Ingrediente
½ pachet pișcoturi
1 cană cafea tare
1 linguriță lichior amaretto
Pentru cremă
350 g dovleac
4 linguri zahăr
25 g unt
125 ml mascarpone
150 ml smântână rece pentru frișcă
100 g nuci coapte și zdrobite grosier
Mod de preparare
Razi dovleacul. Așezi un vas pe foc în care pui dovleacul cu 2 linguri de zahăr. Amesteci până se topește, apoi pui untul. Ții pe foc până se evaporă sucul lăsat și dai deoparte. Lași compoziția la răcit, apoi o blenduiești cu blenderul vertical.
Mixezi smântâna cu restul de zahăr până devine frișcă. Separat, într-un castron, pui 3 linguri de frișcă. Încorporezi în restul de frișcă mascarpone și piureul de dovleac.
Amesteci cafeaua cu lichiorul. Rupi pișcoturile, le treci rapid prin cafea și le așezi în 3 pahare curate. Pui peste ele piure de dovleac, apoi un strat de pișcoturi trecute prin cafea, dovleac, apoi o lingură de frișcă și presari nuci. Procedezi astfel și cu restul ingredientelor. Dai la rece înainte de servire.