Tiramisu de lămâie

Ingrediente
250 g pișcoturi
½ cană cafea tare
3 linguri lichior de lămâie (limoncello)
Pentru crema de mascarpone:
200 g mascarpone
150 g zahăr
100 ml smântână pentru frișcă
Pentru crema de lămâie:
2 ouă
1 cană zahăr
½ cană unt
½ ceașcă coajă de lămâie rasă
½ ceașcă suc proaspăt de lămâie
Mod de preparare
Într-o cratiță, bați ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugi untul tăiat cuburi, coaja și sucul de lămâie și amesteci. Pui cratița la foc mic și gătești, amestecând în mod constant, până când se îngroașă, aproximativ 15 minute. După ce s-a îngroașat, iei crema de pe foc și o lași să se răcească la temperatura camerei.
Cu ajutorul unui mixer, amesteci zahărul cu mascarpone până la omogenizare. Separat, bați frișca lichidă până se încheagă și crește în volum, iar cu o spatulă o încorporezi în compoziția cu mascarpone și amesteci până când sunt perfect uniformizate.
Într-un bol, combini cafeaua cu lichiorul de lămâie și înmoi fiecare pișcot în acest amestec, apoi le așezi în paharele pregătite.
Pui din amestecul de mascarpone un strat peste pișcoturi, nivelezi, adaugi un al doilea strat de pișcoturi, apoi crema de lămâie, iar ultimul strat va fi crema de mascarpone. Acoperi cu folie de plastic și lași la frigider cel puțin 4 ore sau până a doua zi.