Tort caramel cu popcorn
Tortul cu caramel și popcorn este o combinație spectaculoasă de gusturi dulci și sărate, perfectă pentru ocazii speciale.
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă
300 g zahăr
600 g făină
3 lingurițe bicarbonat
120 ml ulei
120 g unt moale
550 ml lapte
2 lingurițe zeamă de lămâie
1 praf de sare
Pentru cremă
500 g cremă de brânză rece
200 g unt moale
200 g zahăr
150 g dulceață de vișine
Pentru caramel
300 g zahăr
300 ml smântână lichidă
75 ml apă
50 g unt
Pentru decor
1 cană popcorn
Mod de preparare
Pentru blat, combini făina cu bicarbonatul, cu zahărul și cu sarea. Adaugi ouăle, unul câte unul, uleiul, untul, laptele și zeama de lămâie. Mixezi până când se omogenizează aluatul, apoi îl răstorni într-o tavă de tort tapetată și îl coci 60 de minute. Îl lași la răcit, apoi îl tai în patru felii.
Pentru cremă, bați untul cu zahărul și cu crema de brânză. Mixezi până când obții o cremă densă. O dai la rece.
Pentru caramel, combini apa cu zahărul și așezi vasul pe foc. Îl ții până când amestecul se închide la culoare, îl dai de pe foc și încorporezi untul, omogenizezi și îl așezi din nou pe foc, amesteci și dai deoparte. Separat, pui și smântâna pe foc, apoi o torni fierbinte peste caramel și mai ții pe foc 5 minute, apoi îl lași la răcit.
Umpli prima foaie cu cremă, nivelezi, așezi cealaltă foaie, pui dulceața de vișine, așezi cealaltă foaie, cremă și acoperi cu ultima foaie. Așezi deasupra popcornul și torni caramelul. Îl dai la rece până în momentul servirii.