Tort cu caramel

1365609709 5361tort 20cu 20crema 20caramel jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 10 ouă, 10 linguri zahăr, 5 linguri făină, 2 linguri cacao, 3 linguri nuci măcinate, 1 praf de copt

Pentru cremă: 500 ml lapte, 2 căni zahăr, 2 linguri făină, 3 gălbenuşuri, 400 g frişcă, 1 esenţă de rom

Pentru decor: 3 albuşuri, 3 linguri zahăr, cireşe confiate, 100 ml suc de portocale, 1 plic gelatină,

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 100 min Dificultate: mare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile pe rând şi apoi făina amestecată cu cacaua, nuca şi praful de copt. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 40 de minute, după care îl laşi să se răcească.

Topeşti o cană de zahăr până obţii un caramel. Amesteci laptele cu gălbenuşurile şi făina, torni compoziţia peste caramel şi fierbi până se îngroaşă. Iei de pe foc şi o laşi să se răcească.

Amesteci frişca cu crema şi o dai la rece. Tai blatul în patru. Însiropezi blaturile cu un sirop fiert din 500 ml apă, o cană de zahăr şi esenţa de, rom. Împarţi crema în trei şi o pui între blaturi.

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, amesteci totul pe baie de aburi până compoziţia devine lucioasă. O torni fierbinte peste tort, şi nivelezi. Topeşti gelatina în sucul de portocale şi după ce s-a răcit puţin o întinzi peste tort. Decorezi cu cireşe confiate.