Tort cu cremă de arahide

tort cu crema de arahide jpg

Nu numai că acest tort este incredibil de bun, dar, odată ce l-ai terminat, vei avea un desert surprinzător.

Ingrediente pentru tort cu cremă de arahide

Pentru blat:

1 cană făină

1 cană zahăr

½ cană lapte

3 ouă

20 g cacao

½ cană unt moale

1 linguriță praf de copt

½ linguriță sare

1 linguriță esență de rom

Pentru cremă:

1 cană unt de arahide cremos

½ cană unt moale

½ cană mascarpone

1 cană zahăr pudră

1 linguriță extract vanilie

Pentru topping:

1 cană ciocolată neagră mărunțită

alune de pădure

Mod de preparare tort cu cremă de arahide

Pentru blat, amesteci făina, praful de copt, sarea și cacaua. Într-un alt castron, mixezi untul cu zahărul și cu esența de rom până la omogenizare. Adaugi ouăle și amesteci bine până când compoziția își mărește volumul.

Încorporezi, treptat, amestecul de făină în amestecul umed, alternând cu laptele, până obții o compoziție uniformă. Torni aluatul într-o tavă rotundă pentru tort, tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptor 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească complet.

În timp ce blatul se răcește, pregătești crema de arahide. Într-un castron, mixezi untul de arahide, untul moale și brânza mascarpone, adaugi zahărul pudră și extractul de vanilie, și amesteci bine până când obții o compoziție omogenă.

Asamblezi tortul: întinzi un strat de cremă de unt de arahide peste blat, cu o lingură torni ciocolata topită peste cremă și decorezi cu alune.

Lași tortul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl dai la frigider pentru a se întări ciocolata.