Tort cu cremă de vanilie

Vrei să-ți controlezi indicele glicemic, să savurezi un desert fără zahăr sau să îi satisfaci poftele copilului tău fără a face exces de zaharuri? Iată o idee foarte gustoasă.
Ingrediente
Pentru blat:
200 g făină
80 g unt topit
5 ouă
2 gălbenușuri
120 g îndulcitor
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
Pentru cremă:
300 ml lapte
3 gălbenușuri
60 g îndulcitor
10 g gelatină
400 ml frișcă neîndulcită
40 g amidon
2 fiole esență de vanilie
Mod de preparare tort cu cremă de vanilie
Bați ouăle întregi cu gălbenușurile și cu îndulcitorul. Mixezi bine împreună cu sarea și zahărul vanilat până își măresc volumul. Pui făina cernută și cu ajutorul unei palete încorporezi de jos în sus, apoi adaugi untul și omogenizezi. Răstorni compoziția într-o tavă de tort tapetată și lași la cuptor aproximativ 35 de minute. Dai la răcit și îl tai în 2 felii.
Pentru cremă, bați gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de îndulcitor până își dublează volumul. Adaugi amidonul, iar separat pui laptele pe foc amestecat cu restul de îndulcitor și esența de vanilie. Pe măsură ce laptele se încălzește, încorporezi puțin câte puțin din amestecul de gălbenușuri. Lași compoziția la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu. O dai deoparte.
Amesteci gelatina cu 3-4 linguri de apă. După 10 minute, o pui pe foc până se dizolvă. Când s-a răcit puțin, o adaugi în crema de gălbenușuri. Bați frișca rece de la frigider până devine pufoasă și o încorporezi, ușor, în cremă.
Umpli foile de tort cu cremă, îl decorezi cu fructe și frunze de mentă și îl dai la rece cel puțin 2 ore.