Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi
![tort cu ciocolata zmeura piscoturi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-9/9cc1be92-455a-474e-b212-5eab68091274/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D745%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Dacă vrei să obţii cea mai bună combinaţie într-o prăjitură, prepară acest tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi şi nu vei regertă. Nu e numai pentru cei care iubesc ciocolata dar şi pentru cei care iubesc gustul dulce-acrişor al zmeurei!
Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi - Ingrediente
200 g pişcoturi 200 g ciocolată neagră 300 ml frişcă 150 g zahăr 1 esenţă de rom 1 cană lapte 2 linguri cacao 1 plic gelatină albă 150 g ciocolată amăruie
500 g zmeură
100 g zahăr
1 plic gelatină roşie
mentă proaspătă
Tort de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi - Mod de preparare
Pui 200 ml de frişcă pe foc, adaugi ciocolata rasă, 100 g de zahăr şi amesteci până se omogenizează. Dai crema deoparte, pui esenţa de rom şi laşi să se răcească. Topeşti gelatina cu apă fierbinte, baţi frişca rămasă şi le adaugi în crema de ciocolată. Fierbi laptele cu cacaua şi 50 g de zahăr şi laşi să se răcească. Treci pişcoturile prin laptele cu cacao, le aşezi într-o formă de tort, pui jumătate din crema de ciocolată, aşezi al doilea strat de pişcoturi însiropate cu lapte şi întinzi crema rămasă. Amesteci zmeura cu zahărul, o zdrobeşti puţin, adaugi gelatina roşie topită şi torni totul peste tort. Tai o fâşie de hârtie de copt care să aibă diametrul şi lăţimea tortului. Topeşti ciocolata amăruie cu două linguri de apă şi o întinzi uniform pe hârtia de copt. Aşezi hârtia cu ciocolată în jurul tortului, cu partea cu ciocolată lipită de tort. Ciocolata trebuie să fie caldă încă atunci când faci această operaţiune. După ce s-a răcit tortul de ciocolată cu zmeură şi blat de pişcoturi, dezlipeşti hârtia de copt şi decorezi cu zmeură şi frunze de mentă.