Tort de ciocoltă cu gem de caise
Tortul de ciocolată cu gem de caise este o combinație perfectă între intensitatea ciocolatei și dulceața fructată a caiselor.
Ingrediente
Pentru blat
12 ouă
50 g cacao
300 g făină
250 g zahăr
1 praf de sare
150 g gem de caise
Pentru glazură
300 g ciocolată neagră
40 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri și mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Încorporezi cacaua și 150 g de făină, amesteci continuu. Separat, combini albușurile cu restul de zahăr și le mixezi până devin o spumă, apoi încorporezi în gălbenușuri, alternativ, cu o paletă de sus în jos, restul de făină și albușurile. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și îl coci în cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit, apoi îl tai în două felii. Așezi o felie pe un platou, întinzi gem și acoperi cu cealaltă felie.
Pentru glazură, topești la baie de aburi ciocolata ruptă împreună cu frișca, o lași la răcorit și o torni peste tort. Nivelezi și îl dai la frigider.