Tort de mere decorat cu frişcă

1 tort de mere cu frisa jpg jpeg

Ai poftă de un tort aromat şi uşor acrişor, servit cu frişcă din belşug? Reţetă aceasta de tort de mere te va cuceri, mai ales în perioada rece. O poţi prepara chiar şi pentru mesele festive. Poţi adăuga, după preferinţe, scorţişoară, în cazul în care faci acest tort de Crăciun. Ce zici, o încerci?

Ingrediente pentru Tort de mere decorat cu frişcă

  • 4 linguri zahăr
  • 250 g miez nucă
  • dulceaţă de vişine
  • 500 g frişcă
  • 4 linguri făină
  • 1,5 kg mere
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 cana zahăr
  • 4 ouă

Mod de preparare Tort de mere decorat cu frişcă

Merele se spală şi se curăţă de coajă. Se scot cotoarele, iar în locul lor se pune dulceaţă de vişine amestecată cu miez de nucă. Apoi, se aşează merele într-o tavă rotundă, unsă în prealabil cu unt. Foloseşte încă un măr şi foloseşte-l pentru a umple locurile rămase libere în tavă. 

Toarnă deasupra o casă cu zahăr şi untul rămas după ce ai uns tava. Bagăla cuptor şi scoate imediat ce zahărul s-a topit complet. Se lasă la răcit.

Apoi, se bat ouă şi se adaugă făina, într-o compoziţie ca de pandişpan. Amestecul se toarnă peste mere şi se bagă din nou la cuptor. Verifică blatul cu un băţ, iar când este gata se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se răstoarnă din tavă. Se ornează cu frişcă. 

Poftă bună!