Tort festiv

1366034760 6577tort 20festiv jpeg

Ingrediente: 400 g unt, 400 g zahăr, 12 ouă, 200 ml lapte, 200 g cacao, 2 linguri făină, 3 linguri nucă tocată, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1 ceaşcă vişine din vişinată, (fără sâmburi), 25 ml esenţă de rom, 3-4 linguri vişinată

Mod de preparare:Separi albuşurile de gălbenuşuri şi untul îl baţi spumă. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până nu se mai simte niciun cristal, adaugi laptele, pudra de cacao şi pui totul pe baie de aburi, amestecând continuu până rezultă o cremă lucioasă şi netedă (circa 10 minute). Laşi să se răcească.

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi 1/3 din crema rece, nuca tocată fin şi făina, omogenizezi uşor şi pui aluatul într-o formă de copt cu diametrul de 24x26 cm unsă cu unt şi tapetată cu făină. Îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute, la foc mic. Îl laşi să se răcească.

Adaugi în cremă esenţa de rom, vişinata, vişinele fără sâmburi şi amesteci. Tai blatul în trei şi le umpli cu 1/3 din cremă. Îmbraci tortul cu restul de cremă, îl ornezi după imaginaţie şi-l laşi să stea la rece 24 de ore.

De la Mihaela Toma, Bucureşti



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg