Tort raw-vegan

tort raw vegan jpg

Îţi propunem o reţetă cu care să-ţi îndulceşti apropiaţii la sfârşitul săptămânii.

Pentru crustă

1 cană migdale

1 praf de sare

1 cană curmale fără sâmburi

Pentru umplutură

4 căni caju, înmuiate peste noapte și scurse

1 cană afine, proaspete sau decongelate

zeama de la 1 lămâie

½ cană sirop de arțar sau alt îndulcitor natural

½ cană ulei de cocos topit

extract de vanilie

mentă proaspătă

Mod de preparare

Macini migdalele într-un robot până când obții o textură fină. Adaugi curmalele și sarea și mixezi până când se formează un amestec lipicios. Într-o tavă de tort în care ai întins hârtie de copt, presari crusta uniform în partea inferioară și dai 30 de minute la frigider pentru a se întări.

Între timp, pregătești crema de caju: în același robot de bucătărie, pui 2 căni cu nuci caju scurse, zeama de lămâie, jumătate din cantitatea de îndulcitor, ¼ cană de ulei de cocos și extractul de vanilie. Procesezi până obții o cremă fină.

Pentru crema de afine, procesezi nucile caju rămase cu uleiul de cocos, afinele, restul de sirop de arțar, până când obții o pastă cremoasă.

Torni crema de caju deasupra crustei, netezești cu o spatulă, apoi așezi crema de afine. Decorezi cu afine proaspete și frunze de mentă. Dai tortul la frigider cel puțin 6 ore sau peste noapte, până se încheagă.