Prăjitură însiropată cu cafea

Cristina Ivașcu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

praitura insiropata cu cafea jpg

Ingrediente

Pentru blat:

6-7 ouă

120 g zahăr

120 g făină

100 g nucă măcinată

2 cești cafea, puțin îndulcită

1 plic praf copt

unt, pentru uns tava

Pentru cremă:

200 g unt, la temperatura camerei

200 g zahăr

2 albușuri

5 linguri nucă măcinată

5 linguri zahăr

Pentru blat, amesteci făina cu praful de copt. Separi albușurile de gălbenușuri, bați spumă albușurile cu zahărul, apoi adaugi, în ploaie, lingură cu lingură, amestecul cu făină, nucile și gălbenușurile, unul câte unul. Răstorni blatul într-o tavă unsă cu unt și îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii, apoi îl lași la răcit.

Pentru cremă, separi albușurile de gălbenușuri. Caramelizezi nuca împreună cu cele cinci linguri de zahăr, o dai deoparte, apoi o pisezi. Freci untul moale cu zahărul, adaugi albușurile bătute spumă și nuca pisată. Omogenizezi.

Însiropezi blatul cu cele două cești de cafea, apoi întinzi crema, nivelezi și decorezi prăjitura după preferință.