Paste cu buffala

Ariana Vaida, Voluntari, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

paste bufala jpg

Ingrediente

500 g paste proaspete

250 g roșii cherry, tăiate pe jumătate

2 morcovi, tăiați bastonașe

2 căței de usturoi, tocați

1 tijă de țelină apio, tăiată bastonașe

1 ceapă, tocată fin

300 g brânză de bivoliță buffala, ruptă bucăți mari

3 linguri ulei de măsline

sare, după gust

piper, după gust

oregano proaspăt

fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Păstrezi o cană din apa în care au fiert, apoi le lași la scurs.

Separat, încingi uleiul la foc mediu, adaugi ceapa și usturoiul. Le lași până când devin translucide, apoi adaugi morcovii și țelina apio. Le sotezi 5-7 minute sau până când încep să se înmoaie ușor, apoi adaugi roșiile. După 3 minute, pui peste ele pastele, amesteci și, dacă este necesar, poți turna din apa păstrată de la paste până când obții consistența dorită. Potrivești gustul de sare și de piper, și oprești focul.

Pui brânza, amesteci, adaugi puțin oregano și poți servi pastele stropite cu câteva picături de ulei și cu fulgi de ardei iute.