Quesadilla cu carne tocată
Simona Nurciu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
1 kg carne tocată, amestec vită cu porc
5 foi tortilla
500 ml suc de roșii
ceapă
usturoi
ulei de măsline
sare
piper
cimbru
busuioc
400 g cașcaval ras
Mod de preparare
Torni ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, călești ceapa și usturoiul mărunțite, aproximativ un minut.
Adaugi carnea și o ții până când este bine prăjită. Amesteci cu o lingură de lemn ca să o mărunțești. După ce s-a gătit carnea, scurgi surplusul de ulei, apoi răstorni sucul de roșii, ierburile aromate, sare și piper, după gust și fierbi, la foc mic, 20-30 de minute.
Așezi pe o tavă o foaie de tortilla, presari cașcaval, apoi un strat uniform de carne, din nou un strat de cașcaval și altă foaie de tortilla. Procedezi astfel până când termini ingredientele.
Dai tava la cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute, scoți și servești.