Quesadilla cu carne tocată

Simona Nurciu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

quesadilia cu carne tocata jpg

Ingrediente

1 kg carne tocată, amestec vită cu porc

5 foi tortilla

500 ml suc de roșii

ceapă

usturoi

ulei de măsline

sare

piper

cimbru

busuioc

400 g cașcaval ras

Mod de preparare

Torni ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, călești ceapa și usturoiul mărunțite, aproximativ un minut.

Adaugi carnea și o ții până când este bine prăjită. Amesteci cu o lingură de lemn ca să o mărunțești. După ce s-a gătit carnea, scurgi surplusul de ulei, apoi răstorni sucul de roșii, ierburile aromate, sare și piper, după gust și fierbi, la foc mic, 20-30 de minute.

Așezi pe o tavă o foaie de tortilla, presari cașcaval, apoi un strat uniform de carne, din nou un strat de cașcaval și altă foaie de tortilla. Procedezi astfel până când termini ingredientele.

Dai tava la cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute, scoți și servești.