Fusilli Puglies Tris cu pui şi sos de chives verde
Îi mulţumim cititoarei noastre Ursan Anişoara pentru această reţetă delicioasă, pe care îţi recomandăm să o încerci şi tu.
Ingrediente necesare:
- 200 grame de paste Fusilli Puglies Tris - 250 grame de muşchiuleţ proaspăt de pui - un morcov - o rădcină de pătrunjel - mână de chives verde - o linguriţă de boia dulce - o linguriţă de condimente uscate (maghiran, cimbrişor, busuioc, organo, dafin, piper) - un căţel de usturoi - sare şi piper, după gust - 30 de ml de ulei de măsline - 150 ml de apă
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Între timp, curăţă morcovul şi rădăcina de pătrujel de coajă, după care spală-le şi trece-le prin răzătoarea mică, chivesul taie-l sub formă de bucăţi mici, de circa un centimetru, feliază usturoiul, iar apoi spală carnea şi taie-le cubuleţe.
Încinge uleiul de măsline, pune cubuleţele de muşchiuleţ să se rumenească uşor, iar apoi adaugă legumele tăiate şi amestecă încontinuu. Condimentează cu sare şi piper, dar şi condimentele uscate, iar apoi adaugă boiaua de ardei.
Când începe să fiarbă totul, adaugă pastele bine scurse şi lasă să dea 2-3 clocote. Opreşte focul şi lasă totul acoperit cu un capac.
Serveşte pastele fierbinţi.
Poftă bună!