Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Iahnia este un preparat tradiţional românesc care va stârni pofta oricărui mesean. Reţeta o avem de la doamna Laura Maria Din din Râmnicu Vâlcea.
De ce ai nevoie pentru iahnie de fasole
600 g fasole boabe
1 ciolan afumat
1 ceapă
1 morcov
1 ardei
2 roşii
boia dulce, după gust
praf de chilli, după gust
sare
piper
1 crenguţă cimbru
pătrunjel
1-2 linguri ulei
Cum se prepară iahnia de fasole
Ţii fasolea la înmuiat o noapte, a doua zi îi schimbi apa şi o fierbi în oala sub presiune 45 de minute. Separat, fierbi ciolanul 35 de minute, apoi îl dezosezi,tai carnea cubuleţe , o răstorni în oala cu fasole şi o mai fierbi încă 40 de minute. Între timp, căleşti în ulei încins, legumele tăiate mărunt, cu sare, piper, boia şi chili, după gust şi le torni în oala cu fasole, adaugi roşiile cubuleţe, crenguţa de cimbru şi mai ţii încă 15 minute pe foc. Serveşti fasolea presărată cu pătrunjel tăiat fin.