Pandişpan pufos

poze 227 jpeg

La rugăminţile fetiţei ei, Alexandra Coleşniuc din Dorohoi a pregătit un delicios pandişpan. Reţeta, ca de fiecare dată, a vrut să împărtăşească şi cititorilor noştri.

Ingrediente

10 ouă 2 căniţe de cafea cu zahăr 2 căniţe ulei 5 căniţe făină 1 plic praf copt 2 linguri cacao esenţă de rom esenţă vanilie un praf de sare

Mod de preparare

Ouăle se separă, albuşurile se bat spumă cu zahărul ca la bezele, se adaugă praful de copt stins cu puţin oţet, gălbenuşurile frecate cu puţină sare, se amestecă şi se împarte compoziţia în două.

Într-una din compozitii, se adaugă esenţa de vanilie şi trei căniţe de făină şi se amestecă, iar în cealaltă, esenţa de rom, cacaua şi 2 căniţe cu făină şi se amestecă. Se toarnă în tăvi dupa preferinţă, jumătate albă, jumătate neagră sau câte o lingură din fiecare până se termină compoziţia şi se pune în cuptorul încins în prealabil.

Secretul acestui pandişpan este praful de copt stins cu oţet, acesta îl face moale nu aspru.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.