Raţă la cuptor

rata la cuptor jpeg

Panazan Bianca Raluca din Braşov ne-a trimis această delicioasă reţetă pe care trebuie s-o încercaţi. Mulţumim, Bianca. Nu uitaţi că aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Pentru marinat: ulei de masline 50 ml vin alb sare/piper alb ghimbir şi praf de curcuma

1 raţă

1 portocală stoarsă

2 căţei de usturoi

Se taie bucăţile cu grăsime, se unge raţa cu ulei de măsline pe ambele părţi, se presară condimentele şi se stropeşte cu puţin vin. Se lasă la frigider o zi.

Mod de preparare:

Într-un vas de lut, punem raţa împreună cu sosul format de la marinat. Raţa se crestează şi se pun felii de usturoi. Se pune puţină apă în vas, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 1 oră-1 oră şi jumătate.

Se scoate capacul, se toarnă sucul de portocală peste raţă şi se dă iar la cuptor până când se rumeneşte bine, circa 1 oră.

Se poate pregăti între timp o garnitură de cartofi noi cu mărar.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.