Sărmăluţe cu carne şi ciuperci

sarmalute jpeg

Îi place să „bucătărească“ şi vrea să împărtăşească secrete culinare cu noi. O cheamă Adriana Mariana Stoica, este din Râmnicu Vâlcea şi este cititoarea noastră fidelă.

Ingrediente

1 borcan ciuperci feliate 500 gr cane tocată vită/porc 1 varză mare murată 100 gr orez 4 buc. ceapă 1 linguriţă piper sare după gust boia de ardei dulce

Mod de preparare

Uleiul se pune la încins, ceapa se căleşte până îşi schimbă culoare, devine aurie, orezul se pune peste, se se mai lasă pe foc câteva minute.

Carnea şi ciupercile tocate mai mici se amestecă cu piperul, boiaua, cimbrul, mărarul verde, sare după gust. Compoziţia se amestecă cu ceapă şi orezul. Scoatem frunzele de varză, dăm pe sub un jet de apă frunzele şi începem să rulăm sarmalele folosind compoziţia.

Într-un vas de pământ, punem beţe de mărar, acoperim cu frunze de varză şi varză tocată, apoi aşezăm sarmalele. Punem câteva frunze de dafin printre ele, punem bulionul şi o lingură de pastă de ardei, o cană cu apă. Acoperim cu capacul şi dăm la cuptorul bine încins. Ne mai uităm din când în când.

Când sunt aproape fierte, punem feliile de kaizer şi mai dăm la cuptor, dar fără capac.

Adăugăm o lingură de mărar pe toată suprafaţa. Într-o oală de 2 litri punem apă la fiert cu un praf de sare, adăugăm mălai, iar cu un tel se amestecă continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Când începe să se îngroaşe, se ia de pe foc şi se toarnă într-o tavă, pentru a-i da formă. Se lasă să se răcească. Intre timp, începem să aşezăm pe farfurii un rând de varză, apoi din mămăligă se taie o parte pentru a pune peste varză, iar apoi se pun sarmalele, kaizerul, smântâna şi ardeiul iute. Ornăm cu un fir de mărar verde şi putem servi!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.