Yummi! Enchiladas, un fel de mâncare mexican, se prepară foarte uşor şi poţi alege să le faci vegetariene sau cu carne. Sunt foarte fresh şi se servesc cu lime proaspăt, ca să scoată în evidenţă toate aromele.

Ingrediente:

340 g carne tocată de vită

2 linguriţe condimente mexicane

1 ceapă

6 lipii de tortilla

150 g roşii

50 g salată toacată

2 linguri făină

1 cană supă

200 g ardei gras

1 cană de caşcaval ras

1 lime

Pătrunjel

Sare

Piper

Ulei

Pune carnea tocată într-o tigaie la foc mediu, adaugă condimentele mexicane împreună cu sarea şi piperul. Adaugă făina şi apoi supa şi lasă totul să se îngroaşe şi să scadă.

Taie ardeiul gras şi ceapa cubuleţe şi pune-le la călit într-o lingură de ulei. Pune şi peste ele un praf de condimente mexicane şi găteşte-le până se înmoaie.

Pune jumătate din amestecul cu carne peste ardei şi carne. Unge o tavă cu ulei şi ia câte o tortilla şi umple-o ca pe clătită cu amestecul de carne şi ardei. Pune tortillas în tavă şi adaugă sosul cu carne, fără ardei, care ţi-a rămas, peste ele.

Apoi, pune brânza rasă şi dă totul la cuptor pentru câteva minute.

Taie roşiile şi pătrunjelul şi pune-le alături de salată. Pune peste zeamă de lime, sare şi piper şi ulei de măsline şi apoi serveşte enchiladas cu această salată.

Sursa: hellofresh.ca

Loading...