Au mai rămas doar câteva săptămâni până vom intra în Postul Paştelui, motiv pentru care îţi recomandăm să găteşti fasole verde la tigaie. Asezonată cu usturoi şi roşii, fasolea verde la tigaie e pur şi simplu delicioasă.

Fasole verde la tigaie - ingrediente:

- 500 de grame de fasole verde
- cinci roşii de mărime medie
- şase căţei de usturoi tocaţi
- trei cepe mari
- sare şi piper, după gust
- mărar sau pătrunjel verde

Fasole verde la tigaie - mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a găti această reţetă este să tai fasolea verde în bucăţi de 2-3 cm, iar apoi să o opăreşti în apă cu sare.

Trece-o apoi printr-un jet de apă rece şi las-o la scurs. Toacă ceapa mărunt, iar apoi căleşte-o în ulei.

Ulterior, după ce a devenit transparentă, adaugă fasolea şi roşiile. Aşteaptă să fiarbă cinci minute, iar apoi adaugă verdeaţa şi usturoiul şi lasă sub capac până când fasolea e gata.

Serveşte fierbine simplă, ca atare ori ca garnitură.

Poftă bună!

Sursa foto: pixabay.com

Loading...