Pentru momentele în care ai timp să pregăteşti o cină completă, cu aperitive şi desert, îţi propunem o reţetă de foccacia ideală pentru orice fel principal ai servi. Este crocantă la exterior, pufoasă în interior şi plină de ierbri aromate, usturoi şi unt.

  • Pregătire:40 min
  • Porții:6
  • Gătire:20 de min
  • Timp total:1h
  • Categorie:aperitive
Ingrediente

280 g făină
1 linguriţă drojdie uscată
1 linguriţă sare
180 ml apă călduţă
1 lingură ulei
50 g unt topit
5 căţei de usturoi
1 lingură parmezan
1 linguriţă oregano
1 linguriţă rozmarin
1 linguriţă busuioc uscat
1 linguriţă pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Amestecă făina cu drojdia şi sarea. Adaugă apa şi începe să frămţnţi uşor până ce obţii un aluat omogen şi elastic. Continua să frămânâi încă vreo 10 minute.

Acoperă aluatul cu ulei şi pune-l ntr-un bol acoperit cu o folie alimentară la crescut pentru 1-2 ore.
Încinge cuptorul la 200 de grade şi aşează pe o tavă o hârtie de coăt.Împarte aluatul în jumătaţi egale şi formează un oval din ambele jumătăţi.

Amestecă untul topit cu sare, parmezan şi ierburi şi unge cele două foccacia cu acest amestec. Dă-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până devin aurii şi crocante la suprafaţă. Serveşte-le calde cu orice fel principal ai pe masă sau ca aperitiv.

 

Loading...