Postul poate fi foarte uşor de ţinut cu mese variate şi gustoase. O reţetă simplă, dar altfel, care sigur te va încânta: foccacia cu ardei şi roşii cherry.

 

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

1 praf de sare

1 linguriţă drojdie uscată

120 ml apă călduţă

2 linguri ulei de măsline

Pentru topping:

4-5 roşii cherry

1 ardei gras galben

200 g caşcaval vegetal

1 ceapă albă

70 g măsline verzi, fără sâmburi

1 linguriţă oregano uscat

1 linguriţă rozmarin uscat

1 liggură ulei de măsline

sare

piper

 

Amesteci făina cu sarea şi drojdia, apoi torni apa şi 1 lingură de ulei. Frămânţi până obţii un aluat omogen care nu se lipeşte de mâini. Împarţi aluatul în 2 bile, le ungi cu restul de ulei de măsline, le acoperi cu folie alimentară şi le laşi la dospit, la temperatura camerei, o oră.

Cu mâinile, întinzi bilele de aluat cât să aibă o formă ovală. Ungi blatul cu puţin ulei, presari caşcavalul ras, adaugi roşiile feliate, ardeiul gras tăiat julien, rondelele de ceapă, măslinele verzi tăiate. Asezonezi cu oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 220 °C, 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie. Serveşti focaccia caldă şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO SHUTTERSTOCK