Dacă îţi place friptura de vită, atunci cu siguranţă trebuie să încerci reţeta de frigărui pe care ţi-o prezentăm astăzi. Bucăţelele de carne adoptă savoarea sosului Chimichurri, iar per ansamblum aceste frigărui sunt perfecte şi uşor de preparat, cu doar câteva roşii şi puţină ceapă roşie. Dacă vrei să serveşti frigăruile la o petrecere sau la ocaziile deosebite, atunci poţi cu uşurinţă să dublezi cantităţile. Poţi face sosul cu teva ore înainte de a frige carnea pe beţişoare. În plus, reţeta se poate face cu carne de pui.

Frigărui de vită cu sos Chimichurri – Ingrediente

600 g carne de vită, tăiată cubuleţe cam de 2,5 cm
piper negru măcinat
1 linguriţă şi 1/4 sare grunjoasă
1 ceapă roşie mare, tăiată bucăţi mari
18 roşii cherry
6 beţişoare pentru frigărui, înmuiate în apă 1 oră

Pentru sosul Chimichurri:

2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri coriandru tocat
2 linguri ceapă roşie, tăiată fin
1 căţel de usturoi, mărunţit
2 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguri oţet de mere
1 lingură apă
¼ linguriţă sare grunjoasă
piper negru, după gust
fulgi de ardei uscat roşu, după gust
pasul1

Frigărui de vită cu sos Chimichurri – Mod de preparare

Condimentezi carnea de vită cu sare şi piper măcinat. Pentru sosul Chimichurri, combini ceapa roşie, oţetul de mere, sarea şi uleiul de măsline şi laşi ingredientele deoparte aproximativ 5 minute. Adaugi restul de ingrediente şi amesteci până la omogenizare. Laşi sosul în frigider până când eşti pregătită să îl foloseşti. Acesta poate fi preparat cu câteva ore înainte.
pasul2
Aşezi ceapa roşie, cubuleţele de carne şi roşiile cherry pe beţişoarele din lemn. Încingi grătarul bine. Frigi frigăruile şi le laşi pe suprafaţa încinsă în funcţie de cât de făcută vrei să fie carnea, aproape 2-3 minute pe fiecare parte, dacă le vrei mai în sânge. Aşezi frigăruile pe un platou şi le stropeşti cu sosul Chimichurri.
pasul 3

Sursa + foto: skinnytaste.com

Friptură de vită la grătar

Salată cu carne de vită, salsa şi iaurt (gravide)

Ragu de cârnaţi şi carne de vită cu paste

Loading...