Mic dejun, prânz sau cină, această retetă de frittata este perfectă atunci când nu ai timp mult la dispoziţie pentru a pregăti masa. În doar 20 de minute, prepari o delicioasă farfurie în care ingredientul principal este oul.

Ingrediente Frittata cu roşii şi bacon

  • 6 ouă
  • ¼ lingurita sare
  • 2 lingurite ulei vegetal sau de măsline
  • 1 ceapă verde
  • 2 roşii mar
  • 100 g brânză Cheddar ascuţită
  • 150 g bacon
  • 2 linguri smântână uşoară
  • Praf de usturoi
  • Alte condimente

 

Mod de preparare Frittata cu roşii şi bacon

  1. Într-un bol, amestecă ouăle cu sarea şi cu praful de usturoi. În funcţie de preferinţe, poţi adăuga şi alte condimente precum piper sau oregano.
  2. Pune la foc uleiul într-o tigaie în care vei căli ceapa. După ce se face aurie, scoate-o de pe foc şi pune-o peste amaestecul de ouă. Adaugă roşiile tăiate cuburi, baconul şi smântâna, iar la final brânza Cheddar rasă.
  3. Într-o tavă, pune o coală de hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Setează cuptorul la 180 C şi lasă la copt 10 minute, până când începe să prindă culoare.
  4. Scoate de la cuptor, îndepărtează hârtia de copt şi lasă la răcit. Se serveşte
Loading...