Fie că preferaţi prospeţimea fructelor sau bogăţia ciocolatei, un desert este întotdeauna bine-venit. Maestrul cofetar Alina Stroe, de la Tort Design, din Săftica, propune pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ o reţetă desăvârşită pentru momentele dulci din viaţa voastră.


  • Pregătire:30 min
  • Porții:2 tăvi
  • Gătire:10 min
  • Timp total:40 min
  • Categorie:fursecuri, prajituri
Ingrediente
● 4 ouă
● 600 g bănuţi de ciocolată
● 410 g unt
● 180 g zahăr brun
● 270 g zahăr alb
● 570 g făină
● 1 plic praf de copt
● zahăr pudră, pentru ornat
Instrucțiuni
Mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul brun şi cu cel alb, până devin o spumă fină. Încorporezi ouăle, unul câte unul. Adaugi făina cernută şi praful de copt, iar când aluatul este omogen pui şi bănuţii de ciocolată.  Laşi la frigider peste noapte.
 
Scoţi aluatul din frigider cu o oră înainte de a prepara fursecurile. Formezi bile cu diametrul de 3-4 cm, le pui în tăvi cu hârtie de copt şi le presezi uşor cu podul palmei. Le coci 7 minute în cuptorul încins la 180 °C.
 
Le laşi la răcit, apoi le pudrezi cu zahăr pudră. Se păstrează bine în cutii închise ermetic.
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...
Evaluează rețeta