Ardei capia umpluţi cu brânză şi şuncă

În perioada verii, ardeii şi roşiile umplute sunt printre cele mai apreciate preparate ale bucătăriei fără foc. Ce-ai zice să încerci o nouă reţetă de ardei umpluţi?
Ingrediente
2 ardei capia galbeni 1 ardei capia roşu 200 g şuncă 100 g telemea de oi 2 linguri maioneză light sare piper 1 legătură pătrunjel salată pentru servit
Mod de preparare
Scoţi cotoarele ardeilor, îndepărtezi seminţele şi vinişoarele din interior. Tai şunca şi telemeaua cubuleţe, le condimentezi, după gust, cu sare şi piper şi le amesteci cu maioneză şi pătrunjel tocat mărunt.Umpli ardeii cu compoziţia de brânză şi şuncă, îndesând bine să nu rămână loc gol. Pui legumele umplute la frigider pentru aproximativ 2 ore.În momentul mesei, tai legumele umplute felii de aproximativ 2 cm grosime şi le serveşti la masă pe un pat de salată.