Quesada, cel mai simplu desert spaniol
Pe câte de simplu este de preparat, pe atât este de bun. Quesada este un desert specific spaniol preparat cu iaurt şi un strop de scorţişoară.
Pe câte de simplu este de preparat, pe atât este de bun. Quesada este un desert specific spaniol preparat cu iaurt şi un strop de scorţişoară.
De ce ai nevoie pentru Quesada
4 ouă
300 g ricotta
200 g zahăr
300 g făină
1 lingură coajă de lămâie
300 ml lapte
½ linguriţă scorţişoară
50 g unt
Cum se prepară Quesada
Baţi ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugi ricotta, făina şi omogenizezi. Combini untul la temperatura camerei cu zahărul, scorţişoara, coaja de lămâie şi le încorporezi în cealaltă compoziţie.
Ungi o formă cu puţin unt, torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor, încălzit în prealabil, 30-40 de minute.