Quesada, cel mai simplu desert spaniol

2 shutterstock 1748648408 jpg jpeg

Pe câte de simplu este de preparat, pe atât este de bun. Quesada este un desert specific spaniol preparat cu iaurt şi un strop de scorţişoară.

Pe câte de simplu este de preparat, pe atât este de bun. Quesada este un desert specific spaniol preparat cu iaurt şi un strop de scorţişoară.

De ce ai nevoie pentru Quesada

4 ouă

300 g ricotta

200 g zahăr

300 g făină

1 lingură coajă de lămâie

300 ml lapte

½ linguriţă scorţişoară

50 g unt

Cum se prepară Quesada

Baţi ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie cremoasă. Adaugi ricotta, făina şi omogenizezi. Combini untul la temperatura camerei cu zahărul, scorţişoara, coaja de lămâie şi le încorporezi în cealaltă compoziţie.

Ungi o formă cu puţin unt, torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor, încălzit în prealabil, 30-40 de minute.