Vegeta de casă

vegeta de casa jpeg

Dacă eşti nemulţumit de gustul vegetei pe care o cumperi din comerţ, îţi poţi prepara chiar tu acasă condimentul perfect.

Ingrediente

2 kg morcovi 1 kg păstârnac 1 kg pătrunjel (rădăcină) 500 g ţelină 500 g ardei gras roşu 500 g ceapă 1,5 kg roşii 1 rădăcină praz sare

Mod de preparare

Speli şi cureţi bine toate legumele. Cu un cuţit econom, le tai fâşii subţiri şi le laşi la uscat pe un ştergar din bumbac. Roşiile le dai prin maşina de tocat şi foloseşti doar partea uscată, iar sucul îl poţi pune separat la fiert pentru bulion. Deshidratarea poate dura minimum 5 zile, astfel că zilnic va trebui să le răsfiri, pentru a se usca pe toate părţile. Odată uscate, le dai prin maşina de tocat. Adaugi 1 lingură de sare la fiecare 10 linguri de legume. Dacă vrei o vegeta mai fină, mai poţi opta şi pentru varianta unui blender.