Prunele brumării se găsesc din belşug în această perioadă. Transformă-le într-un gem delicios, de care să te bucuri tot sezonul rece, fie că îl consumi simplu, fie că îl foloseşti în prăjituri.
  • 4 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • 200 g miez de nucă, opţional

 

Speli prunele, le tai în jumătaţi, le scoţi sâmburii şi le aşezi într-un vas încăpător. Pui un strat de pune, presari zahăr şi continui până termini prunele. Le laşi câteva ore, apoi pui vasul pe foc.

Fierbi gemul la foc mic şi înlături spuma formată după ce dă în clocot, având grijă să amesteci constant, pentru ca gemul să nu se lipească. Când a scăzut şi s-a îngroşat, adaugi miezul de nucă tocat grosier şi mai laşi 10 minute pe foc.

Torni gemul în borcane uscate, le sigilezi şi le fierbi în baie de apă 30 de minute.

FOTO: Shutterstock

 

Loading...