Pentru ca această reţetă de gogoşi cu ciocolată să îţi iasă negereşit ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei şi să nu înlocuieşti niciun ingredient cu altceva ce ai tu prin casă.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu ciocolată

300 g făină

100 g cacao

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

3 linguri unt, topit

50 g zahăr

50 g zahăr brun

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 ou

75 ml iaurt

ulei, pentru prăjit

Pentru glazură

400 g zahăr pudră

50 g smântână

esenţă de vanilie

Cum se prepară gogoşi cu ciocolată

Combini făina, cacaua, praful de copt şi sarea. În alt vas combini untul cu zahărul alb şi cel brun, oul şi esenţa de vanilie. Pui iaurtul şi încorporezi treptat făina, frământând până se omogenizează. Dai aluatul la rece 30 de minute. Formezi cu mâna umedă biluţe de aluat, pe care le aşezi într-o tigaie cu ulei încins. Le rumeneşti 2-3 minute pe fiecare parte, după care le scoţi pe şervete absorbante din hârtie. Le laşi la răcorit.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu smântâna şi adaugi esenţă de vanilie după gust. Treci gogoşile prin glazură.

Sursa foto http://www.justsotasty.com

Loading...