Combinaţia aceasta este savuroasă de-a dreptul. Reţeta de gogoşi cu aluat din mere şi scorţişoară se prepară rapid şi va fi un desert adorat de toată familia. Gogoşile se topesc în gură!

Ingrediente pentru gogoşi cu mere şi scorţişoară 

  • 1 kg mere roşii
  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • zahăr pudră
  • 50 g unt
  • praf de copt
  • scorţişoară măcinată
  • sare

Mod de preparare gogoşi cu mere şi scorţişoară

Curăţă merele şi dă-le pe răzătoare. Separat, într-un bol înalt, amestecă făina cu un praf de sare, adaugă zahărul, o linguriţă de praf de copt şi 2-3 linguriţe de scorţişoară. 

În alt bol, bate bine ouăle şi adaugă laptele, apoi încorporează compoziţia în făină până când obţii un amestec omogen. Pune merele rase şi vei obţine aluatul pentru gogoşi. Nu uita să storci foarte bine merele după ce le razi. 

Când aluatul este gata, lasă-l la rece cam 15 minute, apoi cu ajutorul unei linguri scufundă gogoşile în ulei încins. Scoate-le pe farfurii cu serveţele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună! 

 

Loading...